Една от основните премиери на Mercedes-Benz за тази година е на

...
Една от основните премиери на Mercedes-Benz за тази година е на
Коментари Харесай

Mercedes запълни още една ниша с достъпен кросоувър

Една от главните министър председатели на Mercedes-Benz за тази година е на нов кросоувър, който би трябвало да заеме място сред най-малкия SUV на марката - GLA, и по-големия - GLC. Логично новият автомобил се споделя GLB, а още преди да бъде показан публично, мнозина към този момент го съпоставиха с именитата G-Class.

Любопитното е, че германците към този момент показват единствено концептуална версия на кросоувъра, само че дават да се разбере, че тя е съвсем подготвена за серийно произвеждане. Новият модел е получил 3 реда седалки и ще предлага впечатляващи качества за напредване по тежък терен.

Всъщност приликите с G-Class не идват единствено от името (сега всички SUV модели на марката имат G в названията си). Бъдещият GLB има същият невъзпитан и ръбат дизайн, но също по този начин и огромна решетка на радиатора, спомагателни светодиодни прожектори на покрива и 17-цолови джанти с всъдеходни гуми.

Салонът е характерен за най-луксозните модели на немския производител, като се залага на композиция кожа и дърво, комфортни седалки и красива мултимедийна система. На последния ред има 2 места, които се прибират в пода и образуват голямо място за багаж. Вторият ред седалки пък може да се мести, което още усилва вместимостта на багажника.

Засега GLB разполага единствено с един мотор - бензинов с 4 цилиндъра, разрастващ мощ от 224 к.с. и оптимален въртящ миг от 350 Nm. Моторът работи в композиция с трансмисия с два съединителя 8G-DCT. Дизеловата версия ще получи елемент с работен размер 1,5 литра. Предвижда се и „ напомпана ” трансформация GLB35, която ще се задвижва от 2,0-литров турбодвигател, само че към този момент с 300 к.с. и 400 Nm, създаден от AMG. Не се изключва опцията този вид да бъде оборудван с аналогичния мотор AMG45 с 400 коня.

Има и система за задвижване на четирите колела (традиционната за компанията 4Matic), която работи непрестанно. В нормален режим на придвижване - да вземем за пример на изсъхнал асфалт, на предната ос се трансферират 80%, а при състезателен - 70%. Ако се блокира междуосният диференциал, разпределението към двете оси е 50:50.

На по-късен стадий е планувано да се появи изцяло електрическа версия EQ B, която в допълнение към електрическия мотор ще получи и по-аеродинамична ефикасна каросерия. Автономният пробег на този кросоувър единствено с едно зареждане би трябвало да бъде минимум 500 км. Това ще стане с помощта на батерия с потенциал 60 kW/h. В техническо отношение Mercedes-Benz EQ B ще бъде уеднаквен с по-големия Mercedes-Benz EQ C, показан през 2018 година

Както и всеки нов модел на производителя от Щутгарт, по този начин и бъдещият GLB ще получи най-модерните системи за сигурност и асистенти на лидера. Сред тях ще бъдат адаптивен круиз надзор, система за следене на лентата на придвижване, система за различаване на пътните знаци, адаптивно окачване, информационно-развлекателна и мултимедийната система MBUX, която се ръководи с жестове или с гласови команди, както и доста други.

Засега от компанията не показват съответни периоди за излизането на пазара на серийната версия на GLB. Предполага се, че тя ще бъде показана по време на автосалона във Франкфурт през есента, а производството и продажбите ще стартират при започване на 2020 година Цените на модела ще започват от 35 000 евро за базовата версия.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР